Vårda ditt yttre

Många som är intresserade av kläder och styling har också ett intresse av att vårda sitt yttre. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips och råd kring hur du kan vårda ditt yttre.

Hudvård

Vi börjar med det som allt fler har fått upp ögonen för: hudvård. Att ha rätt hudvårdsprodukter är viktigt för att du ska trivas med din hud. Det finns många olika sorters produkter och i den här delen går vi igenom några av dem.

Ansiktskräm

En ansiktskräm är en sorts kräm som är speciellt framtagen för huden i ditt ansikte. Det finns både dagkräm och nattkräm. En ansiktskräm ger din hud extra fukt.

Serum

Ett serum används i ditt ansikte efter att du har rengjort det. Serum kan ha olika egenskaper men det alla sorters serum har gemensamt är att de ger din hud extra vård. Ett exempel på ett bra serum är Verso hydration serum som ger din hud extra fukt.

Solskydd

Det bästa du kan göra för att skydda din hud mot solskador och för tidigt åldrande är att använda solskydd. Det finns solskydd för både ansiktet och kroppen.

Masker

En ansiktsmask lägger du på ditt ansikte efter att du rengjort det. Därefter låter du masken verka för att ge din hud extra vård. Det finns många olika sorters ansiktsmasker att välja bland som har olika egenskaper. Till exempel ge extra lyster eller motverka orenheter.

Rengöring

Sist men inte minst finns det olika sorters rengöringar du kan använda för att göra rent ditt ansikte från smuts, svett eller smink.

Hårvård

Förutom att du kan vårda ditt yttre genom att använda dig av hudvård finns det massor av bra produkter du kan använda dig av för att vårda ditt hår lite extra. I den här delen får du några exempel.

Schampo

Ett schampo används i håret när du tvättar det. Schampots främsta uppgift är att göra ditt hår rent.

Balsam

Ett balsam används i håret efter att du har tvättat ur schampot. Balsam är oftast mer mjukgörande och har mer vårdande egenskaper än vad ett schampo har.

Olja

Det finns många bra håroljor att välja bland. Hårolja används i håret för att ge det extra vård.

Inpackning

En inpackning masserar du in i ditt hår och låter det verka en stund innan du tvättar ur det. Inpackningar har vårdande egenskaper och kan göra ditt hår extra mjukt eller kan hjälpa till att vårda kluvna hårtoppar.