Styling med accessoarer och smycken

En alldaglig outfit kan göras unik och spännande med rätt styling. Den kan lyftas rejält med smycken och accessoarer och gå från strikt kontorslook till en festklädsel på nolltid. Genom att välja rätt smycken och accessoarer kan du göra om en trist outfit till en glädjespridare.

Uttrycksfulla detaljer

När du stylar en outfit blir den oftast mer balanserad om du har med ett plagg eller en accessoar som sticker ut lite mer än det andra du bär. Det kan även vara ett smycke som extremt stora eller långa örhängen eller ett massift hals- eller armband. Dessa smycken behöver inte vara dyra saker men ibland kan du naturligtvis vilja slå på stort och bära en dyr pryl i din look såsom en märkesväska eller dyra skor. Du kan även bära en superenkel klänning och spä på med massor av smycken på händer och handleder, runt halsen och i öronen. Låt smyckena göra hela ditt uttryck!

Ofta kan du behöva spara ihop en längre tid till dessa, vilket också gör det spännande att bära dem eftersom du har kämpat för att få dem. Om du har gamla smycken kan du sälja guld och ädelstenar för att få in en slant. Andra gamla smycken kan få vara kvar. Vintage och second hand kan vara ett perfekt blickfång i en annars ultramodern outfit.

Passande skor och väska

Det är alltid snyggt om färgerna i accessoarerna går igen i varandra eller snappar upp något från klädseln. Om du till exempel har en svart kostym eller klänning med någon röd detalj, är det passande att ta in den röda färgen i accessoarerna. Som accessoarer tänker vi ofta på skor, väskor och sjalar. Det är ofta dessa som du kan bära i betydligt starkare färger än plaggen du har på dig och de livar också upp hela din outfit. Om det är rött i skorna bör du även ha med lite rött i väskan för att accentuera. Du kan även tänka på att ha med en liknande färg eller nyans i handskar och mössa samt halsduk om det är vinter. Lek ordentligt med färg och form i accessoarerna men låt de ändå passa ihop på något sätt. Det kan röra sig om liknande färgskala eller mönster som går igen.

Olika stilar på accessoarer och kläder

Har du en sportig och futuristisk outfit och vill bryta av? Använd gamla smycken som du ärvt eller stora blommor som normalt inte skulle vara påtänkta för en sportig look. Våga provocera och vara annorlunda! Till motsats kan du bära en damig klädsel och helt ändra stil i accessoarerna genom att ta till gotisk design i smycken eller poppiga armband och ringar med text och utmärkande detaljer. Ha kul med din styling!