Styling kan lyfta vilken outfit som helst

När man ska klä sig kan det kännas bökigt att få ihop en outfit utifrån det man har i garderoben. En skjorta kanske är för stor och ser hängig ut när du bär den utan att styla den och det kan leda till att den blir hängande i garderoben när detta egentligen är ett plagg som kan få dig att se fantastisk ut med rätt styling. Om man aldrig har testat att styla sina kläder kan det vara svårt att komma igång. Många stylister nämner dock att när det känns som att det blir fel eller som att det blir för mycket ska man fortsätta istället för att sluta. Man kan hellre ta bort än att börja om helt från början.

Om du har ett par svarta byxor och ett linne kan du till exempel testa att matcha dessa med ett par färgglada skor. Om du inte är mycket för färgglatt kan du helt enkelt välja ett par skor i en annan färg som inte är färgglad, till exempel grå, beige, vit eller brun. Detta kommer att bryta av mot din outfit och få den att se mer stylad ut direkt. Därefter kan du välja en väska som är i samma färg som dina skor. Om du väljer att bära en fannypack kan du till exempel bära denna över bröstet istället för att bära den runt midjan som man traditionellt bär dem. Genom att bara vika upp ärmarna på en tröja som du bär kommer du att se mer stylad ut och detsamma gäller byxbenen. Smycken gör en stor del i styling och det kommer att se ut som att du har planerat din outfit mycket mer om du bär smycken än om du inte bär några alls. Detta är dock en stilfråga och alla känner sig inte bekväma med att bära smycken. Om så är fallet och man ändå skulle vilja styla sig med smycken kan man börja med något litet och efter tiden kan man utöka.

Genom att se till att markera midjan kan man få en skjorta att bli mer formbar, detsamma gäller med en topp som är för stor. Man kan markera midjan på olika sätt, bland annat genom att stoppa in tröjan eller genom att använda ett bälte. Du kan även använda en midjeväska eller en kedja för att dra in midjan lite extra. Det gäller att låta kreativiteten frodas när du stylar dig själv och glöm för all del inte bort att du även kan bära hattar, kepsar och solglasögon för att ge din outfit det lilla steget extra. Ju mer du stylar dig själv, desto bättre kommer du att bli på att göra det då allt kommer kännas mer naturligt.