Så fixar du den fräscha sommarlooken

När vi tänker på sommarstilen tänker vi perfekt slitna jeansshorts, sommarbruna ben, solblekta slingor i håret och det där härliga glowet i ansiktet. På sommaren krävs det helt enkelt väldigt lite ansträngning för att se fräsch ut. Följ dessa enkla steg och vi lovar att du kommer känna dig fräschast på så väl stranden som uteserveringarna i sommar.

En lättare makeup

Det finns ingen anledning att lägga ner många timmar på sminket under sommaren. Antingen är det för varmt och sminket kommer att rinna bort med svetten. Eller så regnar den bort och då har du lagt ner en massa tid på makeup i onödan. Det du däremot ska göra är att lägga en enkel bas. Hudvårdsmärket Exuviance har alla produkter du behöver. Serum, dagkräm, concealer och primer som alla är skonsamma mot huden och gör underverk för ditt ansikte. Sedan behöver du bara solpuder, ögonbryn och eventuellt lite mascara. Den perfekta sommarlooken på under tio minuter!

Ledig stil på sommaren

Det bästa med sommaren är att det är så enkelt att klä sig snyggt. Det trendigaste just nu är att ha en längre, oversized klänning, gärna i stora färgglada mönster. Kaftanerna och de romantiska klänningarna med puffärm och svall är de absolut trendigaste just nu. Ta inspiration från Rodebjers kaftan Agave och slå antingen till på den eller ett budgetalternativ. De är dessutom luftiga och bekväma, perfekta för sommaren!

Ingen klänningsperson? Ett par lätt slitna jeansshorts och en schysst t-shirt går alltid hem. Just nu är det ljusa shorts med hög midja som gäller. Levi’s klassiska 501:or är alltid ett säkert kort. Sköna statement-tshirts hittar du hos Ganni eller välj budgetvarianter hos någon av kedjorna.

Saltvatten i håret

Det perfekta beach-håret kan du få till även om du har långt till havet. Tvätta håret och handdukstorka det lätt. Spraya sedan rikligt med saltvattenspray (gör egen eller köp färdig) och krama in det i håret nerifrån och upp. Föna antingen med en hårfön för lockigt hår eller låt det självtorka. Om det självtorkar ska du komma ihåg att krama upp det med jämna mellanrum för att få till de perfekta vågorna i håret.