Hur gör man en lyckad garderobsrensning?

Om du vill ha ett ordningsamt liv behöver du börja med att ha en ordningssam garderob. Detta är en förutsättning för att du ska kunna sova länge på morgonen, inte spendera lika mycket tid på att välja vad du ska ha på dig och dessutom alltid se stilfull ut. Det krävs en del för att du ska kunna lyckas med en fantastisk garderobsrensning. Först och främst krävs det att du planerar och ser till att du har tid över att slutföra garderobsrensningen. Det är nämligen en förutsättning att du ska ha tid över till att göra klart garderobsrensningen när du har börjat. Om du är tvungen att sluta halvvägs i garderobsrensningen kan det sluta med att allt jobb är förlorat och att du behöver börja om från början igen.

Först och främst behöver du vara kritisk mot dig själv när du gör en garderobsrensning. Till exempel, vilka kläder använder du aldrig och isåfall, varför har du dem fortfarande i din garderob? Kläder du inte använder tar upp onödigt mycket plats i garderoben och förstör för dig varje morgon när du vill hitta kläder som du tycker om och skapa en personlig stil ifrån detta.

Det gör även så att du har mycket mer tvätt än du behöver, en osorterad garderob och en spretig stil. När du gör en riktig garderobsrensning bör du börja med att skapa flera olika högar. I dessa sorterar du kläderna. Du kan skapa högar efter kläder du älskar, kläder som är trasiga, kläder som du hatar, inte passar dig, är för små eller för stora, som du inte använder och kläder som du är neutral mot. Skapa precis så många högar du vill. Det kan även vara en bra idé att skapa en speciell hög för kläder som inte är i säsong. Dessa passar nämligen inte in i din garderob för tillfället och kan förvaras någon annanstans för att skapa mer luft i garderoben och göra så att det är enklare för dig att hitta de kläder som du tycker om och använder.

När du har gått igenom hela garderoben kan du gå igenom kläderna som behöver lagas. Om du inte kommer att laga dem är det dags för dig att slänga dem. Detsamma gäller kläder som har fläckar som inte går att få fort. Se till att göra dig av med allt du inte kommer att använda igen. Du kan skänka kläder till välgörenhet, sälja dem eller slänga dem om ingen annan kan ha nytta av dem. Detta innebär att det kommer att kännas bättre att göra sig av med kläder. De kläder som du älskar bör givetvis finnas kvar i din garderob. Kanske är detta så pass mycket kläder att du klarar dig gott och väl.