Dina kläder kan definiera vem du är

Det kanske låter fjantigt eller som något du absolut inte vill hålla med om först. Kläderna på kroppen definierar dock vem du är. Det är viktigt att man klär sig rätt i alla typer av sammanhang. På jobbet, på festen, med vännerna och överlag till vardags. Dina kläder kan verkligen uttrycka vem du är. Det innebär dock givetvis inte att du måste se perfekt ut till varje tillfälle men överlag bör du låta din garderob reflektera din personlighet. Om du alltid tänker innan dess att du köper ett plagg kommer garderoben att passa dig på ett helt annat sätt och stå för den du är.

Det är dock vanligt att man emellanåt gör ett felköp. Ingen är perfekt och om man inte har koll på vad man tycker om är det vanligt att garderoben snabbt fylls med kläder som varken passar en eller ens personlighet. Detta kan vara förödande och leda till att man inte hittar vad man ska ha på sig på morgonen. Du får en spretig och blandad stil som inte passar dig och istället för att se stilsäker ut kommer du att se ut som en olycklig röra. Om du till exempel bara klär dig i svart kan detta ge andra ett intryck av dig som du inte definierar dig själv med. En god idé är att prata med vännerna och fråga vad de har för intryck av ens stil. Detta kan vara en bra vägvisning att börja med, men i och med att de redan känner till din personlighet kan även detta vara missvisande. Det kan därför vara bra att även fråga ett par främlingar som inte känner dig alltför väl.

Om man upplever att man har frågat människor men fortfarande inte har någon aning om hur man ska klä sig för att lyfta fram sin personliga stil samtidigt som man återspeglar sin personlighet med kläderna kan man vända sig till en personlig shoppare eller en personlig stylist. De har nämligen i uppdrag att lyfta fram din stil på ett sätt som passar dig. Att göra det helt på egen hand när man är van att klä sig på ett visst sätt kan vara svårt. Därför kan det vara bra att ta lite hjälp på vägen.